HP-gebruikersgroep stemt vóór Compaq-fusie

De internationale HP-gebruikersgroep Interex oordeelt positief over de overname van Compaq. Het bestuur van deze organisatie heeft unaniem gestemd vóór de fusie met die concurrent.

Interex-voorzitter Bob Combs is optimistisch: "Wij menen dat onze leden de vruchten zullen plukken van het huwelijk tussen HP en Compaq. De fusie van deze twee industriepioniers geeft Interex-leden bredere toegang tot leidende technologie, onderzoek- en ontwikkelingsprogramma's, marketing, dienstverlening en ondersteuning. Daardoor kunnen zij hun it-platformen versterken."
 
Het is niet bekend hoeveel aandelen de Interex-leden in handen hebben, maar feit is dat dit een invloedrijke beslissing betreft. De HP-directie heeft hiermee namelijk het vertrouwen van een groot deel van zijn gebruikers.
 
Enkele dagen eerder heeft de Compaq-gebruikersgroep Itug (International Tandem User Group) ook al zijn goedkeuring over de fusie uitgesproken. Deze organisatie bezit slechts een fractie van de uitstaande aandelen, maar vertegenwoordigt gebruikers van Compaqs zware, bedrijfskritische servers.
 
Onder de Itug-leden bevinden zich ruim achthonderd gebruikers van de fouttolerante Nonstop-systemen (Himalaya-servers van het overgenomen Tandem). Die machines doen onder meer dienst bij de aandelenbeurzen van New York en Tokyo.
 
"Het verenigen van de onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma's en de marketingmiddelen van Compaq en HP die zijn gericht op de bovenkant van de bedrijfsmarkt leidt tot groeiende marktaandacht voor het Nonstop-platform", aldus Itug-voorzitter Yves Rouchou.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.