ISS spreekt zich uit vóór fusie HP/Compaq

ISS, het bedrijf dat een groot deel van de HP-aandelen beheert, heeft zich vóór de overname van Compaq door Hewlett-Packard uitgesproken.

Daarmee is de kans dat de fusie tussen HP en Compaq doorgaat aanzienlijk toegenomen. Volgens schattingen van HP zijn 23 procent van haar uitstaande aandelen direct danwel indirect in het beheer van de Institutional Shareholder Services. De beslissing van het aandeelhoudersbedrijf betekent een opsteker voor HP's ceo Carly Fiorina - fel voorstander van de fusie - en een tegenslag voor Walter Hewlett, die zich met hand en tand tegen het samengaan van HP en Compaq verzet.
 
De ISS was lange tijd niet overtuigd van de voordelen van een fusie tussen de beide computerproducenten, "maar door een aantal beslissingen van het management van HP is de strategische waarde op de langere termijn inmiddels sterk toegenomen", aldus ISS-analist Ram Kumar in The Wall Street Journal.
 
De ISS gaat er nu vanuit dat de HP/Compaq-combinatie zowel financieel als strategisch grote voordelen biedt. Bovendien is de ISS van mening dat het integratieproces tussen HP en Compaq goed verloopt. De aanbevelingen van het aandeelhoudersbedrijf worden doorgeven aan de Compaq-aandeelhouders die 20 maart over de deal stemmen. Een dag eerder, op 19 maart, is het de beurt aan de HP-aandeelhouders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.