Wereldwijde chipverkoop toont weer recorddip

De wereldwijde chipindustrie is nog niet uit de zorgen, zo laten de laatste cijfers van de Semiconductor Industry Association (Sia) zien.

Over januari is de verkoop van chips wereldwijd met 1,7 procent gedaald naar 10,01 miljard dollar vergeleken met de maand ervoor. De Sia tekent daarbij aan dat er traditiegetrouw sprake is van een terugval na de feestdagen. Dan ligt de vraag naar pc's en consumentenelektronica hoger dan het gemiddelde.
 
Vandaar dat de cijfers over de dezelfde periode vorig beter vergelijkingsmateriaal bieden. Uit deze cijfers komt naar voren dat de chipverkopen met 40 procent zijn gedaald; over januari 2001 werd wereldwijd nog voor 16,63 miljard dollar aan chips verkocht.
 
De Sia verwacht voor het eerste kwartaal van 2002 nog een 'recordterugval' in de groei van de chipverkopen. Daarna rekent de organisatie op een terugkeer naar dubbele groeicijfers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.