Breedbandgebruik VS duidelijk in opkomst

De tijd die breedbandgebruikers in de VS online doorbrengen overtrof in januari het aantal uren die gebruikers met een gewone telefoonlijn op het net spenderen.

Dit blijkt uit cijfers van Nielsen/NetRatings. Volgens het internet-metingenbureau spendeerden de breedbanders over januari 1,19 miljard uur online, ofwel 52 procent van de in totaal 2,3 miljard uur die in de Verenigde Staten in januari op het internet werd doorgebracht. In januari 2001 bedroeg het aantal surf-uren van Amerikaanse breedbandgebuikers nog 727 miljoen.
 
Volgens internetanalist Jarvis Mak van Netratings is het breedbandgebruik in de VS volgens de jongste telling eenmainstream-verschijnsel geworden. En dat blijkt ook wel uit de aantallen surfers die van breedband gebruikmaken. Op het werk steeg het aantal Amerikaanse breedbandgebruikers met 42 procent naar 25,5 miljoen en thuis met 67 procent naar 21,9 miljoen.
 
Daar staat tegenover dat het aantal Amerikaanse surfers dat op het werk gebruik maakt van een 'gewone' telefoonlijn afnam met 23 procent naar 15 miljoen en het aantal 'gewone' thuissurfers met 6 procent naar 82 miljoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.