Vol orderboek Koreaanse notebookproducenten

De Zuid-Koreaanse producenten Samsung en LG Electronics verwachten dit jaar een sterke toename van het aantal orders.

Beide concerns, die in opdracht van internationaal opererende it-concern notebooks fabriceren, gaan uit van de gezamenlijke verkoop van 2,6 miljoen eenheden over dit jaar.
 
LG, dat onder meer nauw met Philips samenwerkt op het terrein van beeldschermen, zou volgens de Taiwanese media zijn contract met Compaq hebben vernieuwd. Onder de nieuwe voorwaarden gaat het bedrijf aan Compaq-klanten in de VS één miljoen notebooks leveren; vorig jaar waren dat er nog 300 duizend. LG gaat daarnaast een notebook gebaseerd op Intel's nieuwe mobiele Pentium 4 M produceren. Bovendien krijgt het Zuid-Koreaanse bedrijf vrijwel zeker een order van IBM voor 600 duizend notebooks. Vorig jaar waren dat er nog 400 duizend.
 
Samsung zet op zijn beurt de komende anderhalf jaar de samenwerking met Dell voort, hetgeen resulteert in de maandelijkse productie van 20 tot 25 duizend notebooks. Daarnaast levert het bedrijf voor Gateway 300 tot 350 duizend eenheden en is het in onderhandeling met Hewlet-Packard over de productie van notebooks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.