HP/Compaq-fusie geen obstakel voor FTC

Eerder deze week sprak aandelenbeheerder ISS zich positief uit over de HP/Compaq-fusie. Nu meldt de FTC geen antitrust-bezwaren te hebben.

De uitkomst van de stemming bij de Federal Trade Commission over de voorgenomen samensmelting, met een waarde van 22 miljard dollar, was unaniem en leverde geen verdere restricties of voorwaarden voor de aanstaande fusie op. Daardoor zijn het alleen nog de aandeelhouders, waaronder de dissidente Walter Hewlett, die een stokje voor het samengaan van de beide it-concerns kunnen steken.
 
De FTC heeft een zes maanden durend onderzoek verricht naar de invloed van de joint venture op de concurrentie in onder andere de markten voor personal computers, servers en microprocessoren. Daaruit is naar voren gekomen dat de concurrentie niet wordt doodgedrukt, maar eerder wordt aangewakkerd.
 
Walter Hewlett heeft ook nu weer de beslissing van de FTC aangegrepen om de aandeelhouders ervan te overtuigen tegen de aanstaande deal te stemmen. Volgens hem is het uitblijven van grootschalig protest van belangrijke concurrenten als Sun, Dell en IBM, een teken dat de fusie geen voordelen voor HP zal opleveren. Samen met zijn medestanders heeft Walter Hewlett ongeveer 18 procent van de aandelen in HP in handen. De vraag is nu of hij op 19 maart, als de aandeelhouders over de fusie gaan stemmen, meer tegenstemmers aan zijn kant zal weten te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.