IBM en Nestlé sluiten omvangrijke it-deal

IBM gaat het Zwitserse Nestlé voorzien van hardware, software en services. Met het vijf jaar durende it-project is een bedrag gemoeid van 573 miljoen euro.

Dit meldt The Wall Street Journal. De overeenkomst betekent een tegenslag voor Hewlett-Packard dat (samen met Deloitte) Nestlé op dit moment voorziet van een reeks it-producten en -diensten. Maar HP zegt er in een reactie niet vanuit te gaan dat het met de komst van IBM volledig buiten de boot zal vallen.
 
Het omvangrijke IBM-contract maakt onderdeel uit van Nestlé's 'Globe'-project, een 2,03 miljard euro kostend programma dat ten doel heeft wereldwijd computersystemen en bedrijfsprocessen gelijk te maken. IBM zal daarbij Nestlé's datacentra uitrusten met servers, opslagapparatuur en databasesoftware.
 
In deze datacentra zal tevens Sap's mySap.com bedrijfssoftware komen te draaien. Op dit moment zijn Nestlé's it-operaties nog verspreid over honderd verschillende locaties. Maar na de 'Globe'-operatie worden de it-activiteiten samengebundeld in vijf datacentra. Nestlé is met 237.000 medewerkers één van de grootste gebruikers van mySap.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.