Uitbesteding krijgt strategisch karakter

De uitbesteding van zakelijke processen krijgt vanaf dit jaar in toenemende mate een strategisch karakter.

Dit concludeert Dataquest, onderdeel van it-researchbureau Gartner, in een analyse over uitbesteding van bedrijfsprocessen. Tot dusverre wordt dit fenomeen nog beheerst door het uitbesteden van enkele, op zichzelf staande zakelijke processen. Daarbij gaat dus veelal om enkelvoudige transacties. Maar langzaam maar zeker gaan steeds meer bedrijven over tot het uitbesteden van complete en complexe zakelijke processen, waarbij de dienstverlenende partij de volledige managementverantwoordelijkheid op zich neemt.
 
Op dit moment is de uitbestedingsmarkt nog 'onvolwassen', omdat slechts een handjevol bedrijven bereid is de controle op te geven over meerdere zakelijke processen tegelijkertijd. Vandaar dat de trend naar meer strategische uitbesteding eerder in fases dan volgens een 'big bang' zal verlopen.
 
Volgens Dataquest hangt het af van het succes van de 'mega uitbestedingsdeals' die in 2001 zijn gesloten, of er dit jaar een relatief snelle danwel trage doorbraak zal komen van uitbesteding van complete bedrijfsprocessen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.