Global Crossing schrapt 1600 banen extra

Het bijna failliete telecommunicatiebedrijf Global Crossing wil extra snijden in bedrijfsmiddelen, banen en salarissen. Het doel is om de bedrijfskosten nog verder terug te brengen.

De nieuwe plannen spreken onder meer van het ontslag van 1600 medewerkers, het sluiten van 71 kantoren (samen ruim 110 duizend vierkante meter kantooroppervlakte) en forse salarisverlagingen. President-directeur John Legere geeft wat dat laatste betreft het goede voorbeeld door met onmiddelijke ingang 30 procent van zijn salaris in te leveren.
 
Het schrappen van 1600 banen komt bovenop de vrijwillige reductie van 800 banen die al eerder was aangekondigd. Met alle maatregelen hoopt Global Crossing de bedrijfskosten te kunnen terugbrengen van 1,5 miljard dollar in 2001 naar 900 miljoen dollar voor het lopende boekjaar.
 
Behalve de kostenreducerende maatregelen, kondigde Global Crossing ook aan dat het de verkoop overweegt van zijn netwerk in het Verenigd Koninkrijk. Eerder werd al de verkoop aangekondigd van het onderwater-kabelnetwerk en van dochter IPC Trading Systems.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-11T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.