Microsoftzaak uitgesteld door rechter

Rechter Colleen Kollar-Kotelly heeft de start van de hoorzittingen in de antitrustzaak tussen negen Amerikaanse staten en Microsoft, met één week uitgesteld.

In plaats van vandaag, beginnen de hoorzittingen volgende week maandag. De antitrustzaak kan meer dan twee maanden in beslag nemen. Vorige week hadden Microsoft en het Amerikaanse openbaar ministerie - die vorig jaar samen tot een schikking kwamen die door de negen staten als 'onvoldoende' wordt gekwalificeerd - er bij de rechter op aangedrongen deze zaak snel af te handelen. Maar de rechter is daartoe niet genegen.
 
De rechter liet alvast wél weten dat ze weinig ziet in de argumenten van de negen staten voor zover die handelen over Microsofts penetratie van nieuwe markten als handcomputers en televisie-opzetkastjes. Volgens de staten gebruikt Microsoft bij zijn pogingen die markten te veroveren, opnieuw ongeoorloofde middelen, maar daar is de rechter niet echt van overtuigd. Ze ziet het dan ook niet zitten dat de staten Microsoft forse boetes gaan opleggen voor zijn activiteiten in deze nieuwe markten.
 
Kollar-Kotelly hield wijselijk haar mond over de onderliggende schikking tussen Microsoft, de federale overheid en negen andere staten. De hele zaak draait momenteel om de vraag of deze schikking in het belang is van de Amerikaanse burger. De schikkende partijen vinden van wel, maar de dissidente staten vinden dat niet. De rechter heeft laten weten alle tijd te willen nemen om tot een weloverwogen beslissing te komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-11T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.