Hynix en Micron zitten weer om de tafel

De Zuid-Koreaanse halfgeleiderproducent Hynix en zijn Amerikaanse tegenhanger Micron zijn weer rond de onderhandelingstafel gekropen.

Beide concerns zetten hun gesprekken voort over de overname van de geheugenchipactiviteiten van Hynix, die moeten leiden tot 's werelds grootste geheugenchipproducent. Naar verluidt vormt het overnamebedrag dat met de deal is gemoeid - vier miljard dollar - nog een van de obstakels. Vandaar dat de geldschieters van beide concerns intensief aan de onderhandelingen deelnemen.
 
Een andere blokkade bij de gesprekken vormt de enorme schuldenlast van Hynix, die in de miljarden dollars loopt. Koreaanse banken hebben zich al bereid verklaard een lening te verstrekken van 1,5 miljard dollar.
 
Mochten de geheugenchipgrootmachten samengaan, dan wordt het Zuid-Koreaanse Samsung van de troon gestoten als grootste geheugenchipproducent ter wereld. De andere producten die nog een rol spelen in het wereldwijde geheugenchipspel zijn het Duitse Infineon, het Japanse Elphida (een joint venture van Nec en Hitachi) en een relatieve nieuwkomer, het Taiwanese Nanya Technologies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.