Explosieve groei voor Bio-it-sector

De wereldwijde markt voor Bio-it staat de komende jaren met een explosieve groei te wachten. Jaarlijks zal de omzet met een gemiddelde van 24 procent toenemen naar 38 miljard dollar in 2006.

Dit blijkt uit prognoses van IDC. Volgens het it-onderzoeksbureau wordt de indrukwekkende opmars van de Bio-it-sector onder meer gestimuleerd door de snelle acceptatie van nieuwe biologische methoden en het toenemende gebruik van informatietechnologie bij de ontwikkeling van medicijnen. "De opkomst van de biotechnologie zorgt voor een oplopende inkomstenbron binnen de it", aldus Debra Goldfarb, vice president Worldwide Systems en Life Sciences research van IDC.
 
De toenemende invloed van biotechnologie geldt met name binnen de sectoren van dehigh-performance computers en servers, het kennismanagement, de databasetechnologie en de opslagsystemen. In de laatstgenoemde sector zullen de uitgaven aan Bio-it explosief toenemen, tot een bedrag van 11,8 miljard dollar in 2006, aldus IDC. Op de tweede plaats gevolgd door de servermarkt en de netwerk- en servicesectoren.
 
Vrijwel tegelijkertijd met de uitkomsten van het onderzoek, maakten Compaq en de Singapore Nanyang Technoligal University (Ntu) bekend dat ze gezamenlijk 6,8 miljoen dollar gaan investeren in de grootste bio-supercomputer in de Aziatische regio. Deze nieuwe supercomputer zou ongeveer een half triljoen operaties per seconde moeten aankunnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.