E-Plus rekent op snel veel i-modeklanten

KPN's mobiele Duitse dochter E-Plus denkt dit jaar 400 duizend tot 600 duizend klanten voor i-mode te kunnen werven.

Dit heeft de eerste man van E-Plus, Uwe Bergheim, tijdens de CeBIT bekendgemaakd. Eind deze week gaat E-Plus in Duitsland met i-mode van start. Nederland volgt ongeveer een maand later. Vanaf 16 maart zijn op de Duitse markt de specialedual browser-toestellen van onder meer Nec en Toshiba verkrijgbaar. De prijs voor deze toestellen schommelt rond de 249 euro, exclusief een abonnementsprijs van drie euro per maand. Daar komen vervolgens dan nog de kosten voor de diensten van de contentpartners bij. Deze zullen variëren van nul tot twee euro per maand.
 
In België start de introductie van het van oorsprong door het Japanse NTT Docomo ontwikkelde i-mode in juni. KPN's mobiele dochter KPN Orange zal de diensten gaan aanbieden, maar dan onder een andere naam: Base.
 
Met i-mode kunnen gebruikers elektronische berichten verzenden en ontvangen en toegang krijgen tot een divers aanbod aan informatie en diensten via de mobiele telefoon. Daarbij gaat het onder meer om nieuws, vervoer, vrije tijd en spelletjes. KPN Mobile heeft inmiddels met meer dan honderd partijen afspraken gemaakt over de levering van diensten in Nederland, België en Duitsland. Daartoe behoren onder meer de ANWB, Telegraaf, BelBios, TMF, Rabobank, Spiegel Online en Falk Online (routeplanner).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.