Sap hoopt via overname op toegang mkb

Sap hoopt via de overname van het in Israël gevestigde TopManage Financial Systems toegang te krijgen tot de markt voor het midden- en kleinbedrijf.

Tot dusverre was Sap met name succesvol door de levering van bedrijfssoftware aan multinationals. Via deze miljoenencontracten is Sap uitgegroeid tot het grootste softwareconcern van Europa.
 
Om verder te groeien heeft Sap in het verleden al diverse pogingen gedaan zijn vleugels uit te slaan naar kleinere bedrijven. Medio jaren negentig probeerde Sap zijn R/3-systeem, dat eigenlijk toegesneden was op globaal opererende concerns, geschikt te maken voor bedrijven met minder dan honderd medewerkers. Vervolgens bood het samen met Intel een gecombineerde hardware- en softwarekit aan voor startende bedrijven. Met beide initiatieven boekte Sap weinig succes.
 
Nu probeert het Duitse softwareconcern het opnieuw via de acquisitie van TopManage Financial Systems, dat in Israël inmiddels aan duizend kleine en middelgrote zakelijke klanten zijn bedrijfssoftware heeft verkocht. Sap gaat deze pakketten nu onder eigen naam op de markt brengen. Hoeveel Sap voor de Israëlische overname heeft betaald, is niet bekend.
 
De Europese eerste man van Sap, Leo Apotheker, verklaarde in The Wall Street Journal dat zijn bedrijf ernaar streeft dat binnen twee tot vijf jaar 15 tot 20 procent van alle licentie-opbrengsten uit de verkoop van software aan kleinere bedrijven komt. Vorig jaar was dat nog 7 procent van de in totaal 2,6 miljard euro aan licentie-inkomsten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.