'HP/Compaq-fusie technologisch juiste keuze'

De technici van HP en Compaq proberen weifelaars te overtuigen van de voordelen van het samengaan van beide partijen.

Volgens Dick Lampman, directeur van HP's Labs en Shane Robinson, chief technology officer van Compaq vullen de beide concerns elkaar wat betreft productportefeuilles goed aan en is de gecombineerde computeronderneming beter in staat een bredere productenreeks aan zijn klanten aan te bieden. Robinson benadrukte daarbij dat HP's research-erfenis niet in gevaar komt, omdat Compaq te boek staat als een onderneming die minder aandacht besteedt aan 'fundamenteel onderzoek'.
 
Volgens Robinson heeft de aanhoudende aandeelhoudersstrijd de echte voordelen van de fusie voor de afnemers overschaduwd. Volgens hem heeft Compaq aan HP een omvangrijke expertise te bieden op het terrein van Microsoftplatformen en fouttolerantie-systemen, terwijl Hewlett-Packard op zijn beurt veel kennis in huis heeft over Unix-datacentra en opslag. Daardoor kan volgens Robinson een 'paraplu aan services' worden geboden.
 
Beide technologische functionarissen verklaarden dat in geval van overlapping bij het doorgaan van de fusie altijd voor de technologie wordt gekozen die superieur is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.