Lufthansa-passagiers aan boord op internet

Lufthansa is de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die zijn passagiers voorziet van internettoegang.

Volgens het ANP stuurt de Duitse luchtvaartcarrier aan het einde van dit jaar zijn eerstewebenabledtoestel de lucht in, een Boeing 747-400 met 380 zitplaatsen. Dit toestel is al uitgerust met breedbandverbinding, maar de satellietontvangst boven de Atlantische Oceaan kan nog niet worden gegarandeerd.
 
De internetplannen van Lufthansa zijn het eerste concrete resultaat van het project 'Connexion by Boeing', het wereldomspannende e-mailsysteem voor in vliegtuigen dat eerder door de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing is ontwikkeld. Kern van het project vormt een speciale antenne die een internetverbinding via de satelliet mogelijk maakt. Het systeem biedt passagiers behalve internettoegang ook e-mail en toegang tot het intranet (voor zakelijke gebruikers).
 
In Amerika loopt 'Connexion by Boeing' nog allesbehalve op rolletjes. De drie belangrijkste financiers - American Airlines, Delta Air Lines en United Airlines - trokken zich eerder terug uit het ambitieuze project, deels als gevolg van de 11 september-aanslagen. Lufthansa wil nu in een proefperiode bekijken of het project levensvatbaar is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.