Sun zet Ultrasparc-III in nieuw werkstation

Gisteren introduceerde Sun Microsystems op de CeBIT in Hannover haar nieuwste werkstation met twee 1,05 Ghz Ultrasparc-III-processoren: de Sun Blade 2000.

Het werkstation breekt met zijn snelheid een nieuw record op het gebied van 'floating point performance', waar het maar liefst 72 procent beter presteert in vergelijking met de 900Mhz-chips die tot nog toe in de Sun-werkstations en servers worden toegepast. Het werkstation werkt met het Solaris 8 besturingssysteem.
 
Sun verwacht niet alleen een sterke vraag vanuit de 'traditionele' Sun-markten, maar ook veel interesse van nieuwe klanten. Daarbij denkt de onderneming aan bedrijven die werken met electric design automation (eda) of mechanical computer-aided engineering/design (mcae/mcad). Met de dubbele 73 GB interne fibre-channel diskdrives en een snelheid van 4,8 GB per seconde, zijn de Sun Blade 2000-werkstations ontwikkeld voor data- of grafisch-intensieve applicaties die vragen om mogelijkheden voor multiprocessing, hoogwaardige 3D-graphics en een grote geheugencapaciteit.
 
Opmerkelijk is dat de Sun Blade 2000 zijn cpu's op plug-in-modules heeft gemonteerd, waardoor het systeem al is voorbereid op toekomstige opwaarderingen. De gebruiker kan simpelweg de modules verwisselen. De werkstations hebben dezelfde architectuur als de Sun Blade 1000, waardoor applicaties onveranderd kunnen blijven.
 
De Sun Blade 2000 is verkrijgbaar vanaf 13.700 euro, maar deze goedkoopste versie bevat nog wel een 'oude' 900MHz Ultrasparc-III-CU-processor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.