Voor- en tegenstemmers HP/Compaq staan op

Soms wat schoorvoetend, maar in een gestage stroom laten de grotere aandeelhouders van HP en Compaq weten of zij voor of tegen de overname zijn.

Aanstaande dinsdag is de grote dag. Dan stemmen de HP-aandeelhouders officieel over de overname van Compaq door HP. Een dag later mogen de Compaq-aandeelhouders hun stem geven. De grote voorstanders - het management van beide ondernemingen - en tegenstanders - de families Hewlett en Packard - zijn inmiddels bekend. Eén voor één lijken nu de andere belangrijke aandeelhouders zich in één van beide kampen te scharen. Gisteren maakten weer enkele van hen hun mening bekend.
 
En niet de minste. Zo liet Putnam Investments weten vóór de overname te zullen stemmen. Met 46,2 miljoen aandelen heeft het een belang van 2,8 procent in HP en deze institutionele belegger is bovendien de grootste aandeelhouder van Compaq, waar het 4 procent van de aandelen bezit.
 
Maar ook het kamp van de tegenstemmers haalde gisteren een grote vis binnen. De Bank of America, die 2,7 procent van de HP-aandelen bezit, ziet de overname niet zitten. Het probleem is echter dat de Banc of America slechts namens een deel van de aandelen mag stemmen, want de rest is in handen van cliënten met eigen stemrecht. Verder lieten nog twee Amerikaanse pensioenfondsen, ieder goed voor een HP-belang van 0,2 procent, weten volgende week tegen de overname te zullen stemmen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.