Microsoft snijdt in bonussen medewerkers

De 1600 Microsoft-werknemers in de regio San Fransisco zien hun loonstrookje komende zomer flink schraler worden, doordat hun werkgever de bonussen vermindert.

De werknemers in Noord-West Californië kregen sinds november 2000 een bonus van 25 procent op hun normale salaris. Die wordt deze zomer teruggebracht naar 15 procent. Volgens Microsoft is dit om de hoogte van de bonussen gelijk te trekken met die in andere delen van het land.
 
Toen de bonussen in februari 2000 werden ingevoerd, waren ze overigens ook 15 procent. Microsoft loofde de bonussen uit om in bepaalde regio's van het land werknemers te lokken. Toen bleek dat de schaarste op de arbeidsmarkt in de regio San Fransisco dusdanig groot was dat ook een bonus van 15 procent geen effect had, werd die in november 2000 opgehoogd tot 25 procent.
 
Volgens Microsoft is die noodzaak er nu niet meer. Door de economische terugval is de vraag naar technische arbeid gedaald en is de vijver waar Microsoft uit kan vissen ook in de regio San Fransisco weer groot genoeg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.