34 Staten in geweer tegen Microsoft

34 Staten in de VS hebben bij de rechter protest aangetekend tegen een Microsoft-verzoek om de antitrustzaak deels niet-ontvankelijk te verklaren.

Volgens Microsoft zouden individuele staten geen nationaal antitrustbeleid mogen bepalen. Indien dat verzoek zou worden ingewilligd, zou Microsoft geen last meer hebben van het lastige probleem van de zogeheten 'duale soevereiniteit' over antitrustzaken. In de VS hebben namelijk zowel de federale regering als de overheden van de verschillende staten iets te zeggen over zaken als mededinging. Die verschillende overheden kunnen er verschillende ideeën op nahouden, zoals inmiddels vaak genoeg duidelijk is geworden in deze zaak.
 
De negen staten die niet akkoord gaan met de schikking tussen Microsoft en het ministerie van Justitie, hadden al officieel protest aangetekend tegen de Microsoft-motie. Vrijdagmiddag kregen deze negen plotseling steun van 24 andere staten die zelf zeggenschap willen blijven houden in antitrustzaken. Daarnaast diende de staat New York een eigen protest in met een soortgelijke strekking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.