AOL test software met Netscape-browser

America Online test momenteel internet-software die is gebaseerd op de browser van Netscape en lijkt daarmee te kiezen tegen Microsofts Explorer.

Netscape is weliswaar al sinds 1999 eigendom van America Onlines moederbedrijf AOL Time Warner, maar de grootste internetprovider van de VS bleef in zijn eigen online-service steeds Explorer van Microsoft gebruiken. Dat was het gevolg van een deal tussen AOL en Microsoft in 1996. Daarin werd afgesproken dat AOL Explorer zou gebruiken voor zijn internetsoftware en dat Microsoft de AOL-diensten een prominente plaats zou geven in zijn Windows-software.
 
Die overeenkomst was een enorme klap voor de toenmalige browser-marktleider Netscape. De vele miljoenen AOL-gebruikers werden immers in de armen van Microsoft Explorer gedreven. Op dit moment heeft Netscape nog slechts zo'n 15 procent van de browsermarkt in handen. Maar via AOL, dat het in moeilijkheden verkerende Netscape drie jaar geleden van de oprichters kocht voor tien miljard dollar, kan de browser weer marktaandeel heroveren. De nieuwe internet-software, AOL 7.0, krijgt Netscape Gecko als interne browser en als alle 34 miljoen AOL-gebruikers inderdaad de switch zouden maken van Explorer naar Netscape, zou het marktaandeel van de laatste opeens uitkomen op 35 tot 40 procent. Daarmee zouden beide browsers een stuk gelijkwaardiger zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Belangrijk is hierbij wel op te merken dat er in Windows (waarschijnlijk het meest gebruikte operating system bij de AOL gebruikers) stukken software zitten die de snelheid van Netscape naar beneden halen (door minder processortijd beschikbaar te stellen). Laat Microsoft eerst maar eens een patch maken die aan deze schrijnende vorm van concurrentiebeperking een einde maakt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.