Bull krijgt extra lening van Franse overheid

De Franse overheid besloot aan de vooravond van de verkiezingen de in moeilijkheden verkerende computerproducent Bull extra financiële steun te geven.

Het gaat om een lening van 350 miljoen euro. Die komt bovenop de 100 miljoen euro die de Franse regering vorig jaar november al heeft toegezegd. De vrijgevigheid van de overheid kan niet los worden gezien van de ophanden zijnde presidents- en parlementsverkiezingen. De socialistische premier Jospin kan nu geen massale vakbondsprotesten gebruiken, die zonder twijfel de kop op zouden steken indien Bull nu aan zijn lot overgelaten zou worden.
 
Over 2001 boekte Bull een nettoverlies van 253 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg dat verlies 242,8 miljoen euro, waarmee is aangetoond dat het de onderneming niet is gelukt om terug te keren naar de zwarte cijfers, ondanks de bezuinigingsmaatregelen die het Franse bedrijf heeft getroffen. Die maatregelen worden verder verscherpt. Er zullen nog eens 1500 banen worden geschrapt.
 
De Franse overheid bezit ruim 16 procent van de aandelen van de computerproducent. Ook France telecom, NEC en Motorola bezitten ook ongeveer zo'n percentage van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.