HP/Compaq-stemming wordt uiterst spannend

De stemming over de HP/Compaq-fusie wordt in de VS nu al vergeleken met de laatste presidentsverkiezingen.

Morgen moeten de aandeelhouders van HP zich voor of tegen de overname van Compaq uitspreken, overmorgen laten de aandeelhouders van Compaq hun stem horen. Afgelopen weekend sprak opnieuw een aantal institutionele aandeelhouders zich uit. Een deel is voor de overname, een deel tegen. VolgensThe Wall Street Journal, dat de peiling nauwgezet volgt, heeft momenteel 9 procent van de aandeelhouders zich uitgesproken vóór de overname en 22 procent tégen. Dat betekent dat van 69 procent niet bekend is wat ze gaan stemmen.
 
De tegenstanders, onder aanvoering van Walter Hewlett, kregen dit weekend de steun van twee pensioenfondsen in de staat New York. Het Common Retirement Fund bezit zes miljoen aandelen HP (0,3 procent) en zes miljoen aandelen Compaq (0,36 procent). En het Teachers Retirement System heeft van beide bedrijven zeven miljoen aandelen in zijn bezit, wat neerkomt op een 0,36-procentbelang in HP en een belang van 0,4 procent in Compaq. Ook een pensioenfonds in Colorado, dat met 1,2 miljoen aandelen een belang van 0,07 procent in HP bezit, sprak zich uit tegen de overname.
 
De voorstanders konden een pensioenfonds in Pennsylvania (2,1 miljoen aandelen HP; 0,1 procent) en de Wisconsin Investment Board (88 duizend HP-aandelen) in hun kamp verwelkomen. En ook Federated Investors - dat met 3,3 miljoen aandelen een belang van 0,16 procent in HP bezit en met 6,7 miljoen aandelen een belang van 0,4 procent in Compaq - maakte dit weekend bekend vóór de overname te zullen stemmen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.