Halve-finalisten strijden in MIT-competitie

Het Massachusetts Institute for Technology (MIT) heeft dertig studententeams geselecteerd voor de halve finale van een wedstrijd voor jonge ondernemers.

De wedstrijd van het gerenommeerde instituut opent voor deelnemers met goede - technologische - ideeën normaliter de deur naar verstrekkers van startkapitaal. De winnaars strijken bovendien een geldbedrag op van dertigduizend dollar, dat ze mogen steken in het 'vermarkten' van hun idee. De nummers twee en drie krijgen ieder tienduizend dollar. De organisatie is in handen van de MIT Entrepreneurs Club en de Sloan New Ventures Association.
 
De meeste inzendingen waren technologie-gebaseerde ondernemingen, variërend van speciale netwerkapparatuur tot software voor de farmaceutische industrie. Onder de halve-finalisten zitten teams met technologische ideeën als een elektrische pen die communiceert met desktop-software, software voor biosensoren, IP-spraak-systemen, 'content-billing'-oplossingen en hardware die de capaciteit van bedrijfsopslagsystemen verbetert. De winnaars worden op 15 mei bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.