'Lotus R6 blijft goede investering'

Lotus benadrukt dat de volgende versie van de Notes/Domino-software de investering waard is, hoewel een IBM-topman zegt dat de hele productlijn op de schop gaat.

Vorige week is men bij de IBM-dochter Lotus ongetwijfeld flink geschrokken, toen een IBM-topman in een interview liet doorschemeren dat de infrastructuur en data-opslag onder de Notes/Domino-productlijn geheel zou worden vernieuwd. Voor het derde kwartaal 2002 staat immers de lancering van de nieuwe versie van Lotus Notes/Domino op stapel. Klanten zouden kunnen gaan twijfelen of het wel de moeite is om op te waarderen naar deze nieuwe versie, R6 genaamd. Als alles op de schop gaat, is het immers de vraag of R6 niet snel achterhaald is. En ook hoe lang R6 nog wordt ondersteund door Lotus.
 
Ed Brill, senior manager bij Lotus, hoopt echter dat de duizend nieuwe features in R6 voldoende reden zijn voor de klanten om over te stappen op deze versie. Bovendien hoeven de klanten zich volgens hem geen zorgen te maken over de ondersteuning, hoe de architectuur ook wordt veranderd. Hij wijst erop dat Notes/Domino 4, gelanceerd in 1996, nog tot eind 2003 wordt ondersteund en dat er voor de ondersteuning van R5 (uit 1999) nog geen einddatum is vastgesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Wat een slap geneuzel ! Er zijn diverse mailsystemen met ieder zijn voors en tegens. Lotus Notes is een degelijk produkt wat eigenlijk bedoeld is als een groupwareapplicatieplatform waarbij mail een van de functies is ! Het is een produkt wat op meerdere platformen draait dan alleen NT ! Daarnaast zijn 99% van alle virussen gericht op M$ Exchange/Outlook produkten dus als Notes gebruiker heb je daar geen last van. Kortom een prima platform !

Lotus is pas een goede investering als het eindelijk opgemaakte mail kan lezen. Het is bijna prehistories dat het onmogelijk is om een normale opgemaakt mail te kunnen lezen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.