Swivel claimt doorbraak in verificatie

Het Britse Swivel Technologies zegt een doorbraak te hebben bereikt in het beveiligen van elektronische betalingen of data-transporten.

Het zogeheten PIN-safe elektronische identificatiesysteem is ontworpen om te werken via alle elektronische kanalen, inclusief internet en mobiele telefoons. De gebruikers van het systeem toetsen een viercijferige PIN-code in, die voor iedere transactie 'vers' wordt gegenereerd en iedere keer anders is. Deze PIN wordt gebruikt voor het ontsluiten van een willekeurig gegenereerde eenmalige code van tien cijfers en/of letters. Daarmee krijgt de gebruiker vervolgens toegang tot een 'remote database', via SSL- of 3DES-protocollen.
 
In het hart van het systeem bevindt zich het zogeheten Swivel-protocol, dat volgens de ontwikkelaars informatie verzendt die volstrekt waardeloos is voor kwaadwillenden die haar onderscheppen. Volgens de Britten heeft marktleider verisign al interesse getoond in het nieuwe systeem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.