Strategische overname Clustra door Sun

Sun Microsystems heeft onlangs Clustra Systems overgenomen, een bedrijf dat is gespecialiseerd in betrouwbare geclusterde databases.

Sun stond met een aantal venture capital-bedrijven al aan de basis van Clustra. Gezamenlijk wisten zij 22 miljoen dollar op te hoesten voor de start van het in SQL-databases gespecialiseerde bedrijf.
 
Met de overname van Clustra kan Sun de databasetechnologie van het bedrijf gemakkelijker inpassen in zijn iPlanet-software en zijn SunOne-architectuur, waarmee het de rivalen Microsoft (met .Net) en IBM (met zijn Websphere-technologie) te lijf wil gaan.
 
De Clustra Database is speciaal ontwikkeld voor het verwerken van grote hoeveelheden parallel lopende zoekopdrachten, zonder dat daarbij de systemen overbelast raken of uitvallen. Ook de responstijd wordt met de Clustra databases aanzienlijk opgevoerd. Vandaar dat de Clustra-producten met name geschikt zijn voor telecommunicatieproviders en isp's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.