Sun omarmt open broncode met Java

Toekomstige versies van Java voor servers, pc's en mobiele apparatuur worden wellicht uitgerust met api's die zijn ontwikkeld door de open source-gemeenschap.

Dit bleek tijdens de uitleg van de veranderingen in het Java Community Process (JCP) tijdens de Java One-conferentie in San Fransisco. Volgens Sun zal het JCP zo worden aangepast dat open source-ontwikkelaars api's (application program interfaces) kunnen aanleveren die vallen onder de Java-specificaties.
 
Ook heeft Sun aangekondigd dat sommige webservice JSR's - de werknaam voor Java's api's voordat ze opgenomen worden in het Java Community Process (JCP) - beschikbaar worden gesteld voor een open source-licentie.
 
Met de bovenstaande stappen kan Sun rekenen op de alom gewaarde creativiteit binnen de open source-omgeving. Daardoor hoopt de it-producent dat de populariteit van Java extra wordt gestimuleerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.