Hewlett Packard claimt nipte overwinning

HP heeft in een nek aan nek race om de gunst van de aandeelhouders voor de overname van Compaq de overwinning opgeëist. HP-ceo Carly Fiorina noemde de zege 'klein maar voldoende'.

De climax van de uitputtende HP/Compaq-overnameronde mondde uit in een fotofinish, waarbij Hewlett-Packard met een neuslengte voorsprong uiteindelijk de overwinning kon opeisen. Maar de aanvoeder van de tegenstanders, Walter Hewlett, heeft de strijdbijl nog niet begraven. Volgens hem was de uitkomst 'too close to call' en legt hij zich pas bij de uitslag neer als alle stemmen van de 900 duizend HP-aandeelhouders officieel zijn geteld. Dat kan nog wel zeven weken duren.
 
De uitkomst aan de aandeelhoudersstemming vertoont veel overeenkomsten met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2000, toen George W. Bush en Al Gore in een nek aan nek race om de gunst van de kiezer elkaar nog wekenlang bleven bestrijden. Maar HP-ceo Carly Fiorina verzekerde dat er dit keer geen sprake was van moeilijk interpreteerbare stembiljetten. Ze gaf toe dat de marge uiterst klein was, maar voldoende om het groene licht te geven aan de overname van Compaq.
 
Volgens The Wall Street Journal blijkt uit commentaar van ingewijden in het kamp van Walter Hewlett dat de marge tussen de voor- en tegenstemmers minder dan 1 procent was. Maar dit werd door een woordvoerster van HP meteen weer tegengesproken. De uitkomst van de HP-stemming kan gezien worden als richtlijn voor de Compaq-aandeelhouders die vandaag hun stem uitbrengen. Volgens ceo Michael Cappellas zit er 'comfortabele marge' in de uitslag van de stemming van de HP-aandeelhouders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

laat hp en compaq maar vechten tot ze erbij neer vallen.
leve IBM!!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.