Japanse chipmakers overwegen joint venture

De top vijf van de Japanse chipindustrie overweegt de opzet van een joint venture voor de ontwikkeling en productie van nieuwe-generatie halfgeleiders.

De Japanners willen op deze wijze volgens The Wall Street Journal een vuist maken tegen de internationale concurrentie. Nec, Hitachi en Mitsubishi hebben al laten weten dat ze tot de club van vijf behoren. Het is aannemelijk dat de andere twee plaatsen worden ingevuld door Toshiba en Fujitsu.
 
Verwacht wordt dat de Japanse overheid het initiatief krachtig zal ondersteunen, omdat het kan dienen als een van de projecten die de kwakkelende Japanse economie weer uit het slop kunnen trekken. Vorig jaar al stelde het Japanse ministerie van Economie, Handel en Industrie (Meti) ruim 238 miljoen dollar beschikbaar voor een testfabriek voor nieuwe-generatie chips.
 
De vijf samenwerkingspartners beschouwen de opzet van de joint venture in eerste instantie als een proef. Mochten ze er echter in slagen om via deze weg een massaproductie van nieuwe generatie halfgeleiders op gang te brengen, dan wordt een verdergaande samenwerking niet uitgesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.