'Naam Compaq blijft na overname bestaan'

Topman Michael Capellas heeft met de hand op het hart beloofd dat de naam Compaq ook in de toekomst blijft bestaan. Hij deed dit vlak nadat de meerderheid van de Compaq-aandeelhouders voor de overname door HP stemde.

Anders dan bij de nek-aan-nek-race bij HP, waren de Compaq-aandeelhouders na het tellen van bijna 60 procent van de stemmen al in overtuigende meerderheid voor de inlijving door Hewlett-Packard. Om precies te zijn 90 procent voor en 10 procent tegen.
 
Analisten vragen zich af wat de overname door HP voor Compaq zal betekenen. In ieder geval wordt rekening gehouden met een fors aantal ontslagen - rond de vijftienduizend - die met name in de VS en de hoofdvestiging in Houston zullen vallen. Capellas, die in het 'nieuwe' HP/Compaq de functie van president krijgt, kon eventuele ontslagen niet tegenspreken, maar verklaarde wel dat deze wereldwijd en binnen diverse divisies zullen plaatsvinden.
 
Tegelijkertijd wijzen vele analisten op de vele voordelen die de HP-overname voor met name Compaq zal bieden, hetgeen ook gereflecteerd wordt door het enthousiasme van de aandeelhouders. Niet alleen de geografische spreiding neemt toe, ook het pallet aan producten- en services en niet te vergeten de financiële draagkracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.