CeBIT trekt 18 procent minder bezoekers

De aantal bezoekers aan de CeBIT in Hannover is dit jaar blijven steken op 700 duizend. Dat zijn er 18 procent minder dan in 2001, toen 's werelds grootste ict-beurs nog 850 duizend bezoekers telde.

De belangrijkste oorzaak voor het terugvallende bezoekersaantal, moet worden gezocht in de moeilijke tijden waarmee de ict-sector te kampen heeft. Daardoor is er stevig bezuinigd op de reis- en deelnamebudgetten.
 
Ook het aantal deelnemende exposanten viel terug, al was dat met een gering aantal: van 8093 in 2001 naar 7962 dit jaar. Ook hier valt de terugval volgens de organisator Deutsche Messe te verklaren door het slechte marktklimaat. Daardoor hebben zakelijke klanten - de doelgroep van de CeBIT - hun uitgaven aan computers, software en telecomapparatuur fors teruggeschroefd. Het is nog niet duidelijk wanneer de vraag weer zal aantrekken, maar analisten houden het voor dit jaar voorlopig op een voorzichtig herstel.
 
Op de CeBit ging de aandacht dit keer met name uit naar de nieuwe generatie mobiele telefoons en personal digital assistants (pda's).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.