Opnieuw uitstel voor Microsofts iTV-ambities

Microsoft heeft moeite zijn ambities op het terrein van settop-box-software waar te maken.

Amerika's op drie na grootste kabelaar Charter Communications heeft de uitrol van de software voor opzetkastjes met minimaal een half jaar uitgesteld. Beide concerns hebben plannen om de komende zeven jaar één miljoen Amerikaanse huishoudens van de op Microsoft-software draaiende settop-boxen te voorzien. Ondanks het uitstel heeft Charter in een verklaring aangegeven dat het door wil gaan met de samenwerking met Microsoft en dat het tevreden is met de prestaties van de software.
 
Medio februari trok Microsoft zich volledig terug uit kabelconcern UPC. De oorzaak lag in het besluit van UPC, eind vorig jaar, om te stoppen met het afnemen van Microsoft-software voor zijn settop-boxen. Daarmee viel de doelstelling van het softwareconcern voor de levering van grote hoeveelheden settop-box-software aan het kabelconcern in duigen.
 
De samenwerking tussen UPC en Microsoft kende vanaf de start nogal wat problemen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het softwareconcern al in september 2000 de programmatuur voor de opzetkastjes geleverd zou hebben, maar het lukte Microsoft niet om de software op tijd te leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.