Rechter betwijfelt alleenrecht op 'Windows'

Het is onduidelijk of Microsoft het alleenrecht heeft op de (handelsmerk)naam 'Windows'.

Dit vindt de rechter in de rechtszaak die 's werelds grootste softwaregigant tegen Lindows.com, leverancier van het Linux-besturingssysteem, heeft aangespannen.
 
Hoewel de rechtszaak tegen Lindows veel minder belangrijk is dan de lopende antitrustzaak van Microsoft, kan de uitkomst ervan voor de softwaregigant toch forse consequenties hebben. Het alleenrecht op het handelsmerk Windows is voor Microsoft van levensbelang. Maar de rechter heeft al aangegeven dat het niet van plan is Lindows (waarvan de naam volgens Microsoft een opzettelijke verbastering is van zijn populaire handelsmerk) in voorlopige staat van beschuldiging te stellen.
 
Lindows denkt op zijn beurt dat de juridische acties van Microsoft zijn bedoeld om te voorkomen dat Lindows binnenkort zijn LindowsOS besturingssysteem op de markt brengt, waarin de zogehetenWine Api-layer is opgenomen. Daarmee kunnen gebruikers Windows-applicaties onder Linux laten draaien. Bovendien overhandigde Lindows aan de rechter een lijst van bedrijven die de term 'windows' gebruiken, zonder dat ze daarvoor zijn aangeklaagd door Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.