Global Crossing verdedigt eigen boekhouding

De neergang van glasvezelnetwerkgigant Global Crossing heeft niets te maken met een misleidende boekhouding. Dat zeggen de financiële topmensen van het bijna failliete bedrijf.

"Global Crossing is géén Enron", zeggen ceo John Legere en chief financial officer Dan Cohrs in een verklaring aan een parlementaire onderzoekscommissie. Toch blijken er veel parallellen te bestaan tussen de twee faillissementen. Zo zagen beide bedrijven de aandelenkoersen instorten, heeft één van de topmensen voortijdig grote partijen aandelen verkocht en wordt bij allebei de bedrijven onderzoek gedaan naar bepaalde boekhoudmethoden en pensioenvoorzieningen van werknemers. Tot slot maken beide bedrijven gebruik van de diensten van accountantsbureau Arthur Andersen.
 
Legere en Cohrs houden echter vol dat de ineenstorting van Global Crossing het gevolg is van agressieve expansie, overcapaciteit in de telecomnetwerkmarkt en de algehele economische malaise. Toch vroeg de Democratische afgevaardigde John LaFalce van New York - vooraanstaand lid van de parlementscommissie - zich af of Global Crossing niet, evenals Enron, de aandelenkoers lange tijd kunstmatig hoog heeft gehouden waardoor die al lang niet meer in overeenstemming was met de werkelijke waarde van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-22T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.