Ieee keurt eigen Bluetooth-versie goed

Het Institute of Electrical and Electronic Engineers (Ieee) heeft een eigen versie van Bluetooth-technologie goedgekeurd. Daarmee ligt de weg voor een bredere acceptatie van Bluetooth open.

Het Ieee is een internationaal panel dat standaards bepaalt voor een hele reeks elektrische en elektronische systemen. Het insituut heeft nu bekendgemaakt dat zijn 802.15.1-standaard voor draadloze 'personal area networks' geheel compatibel is met de Bluetooth 1.1-standaard.
 
De 802.15.1-standaard is ontwikkeld door een subcommissie van Ieee's bredere '802-Standards Comittee', dat werkt aan een hele serie specificaties voor draadloze netwerken, waaronder het bekende 802.11 draadloze netwerksysteem voor hogesnelheid netwerktoegang in huis en bedrijf. In dat 802.11-systeem wordt de data draadloos verstuurd over een afstand van maximaal honderd meter met een snelheid tot wel 54 Megabits per seconde. Bij Bluetooth en de nieuwe 802.15.1-standaard gaat het om een bereik van slechts tien meter en een veel lagere snelheid. Er is echter ook een overeenkomst: beide standaards (802.11b en Bluetooth) opereren in dezelfde frequentie van 2,4 Ghz.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-22T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.