Sun ontslaat voorlopig geen mensen meer

Hoewel het bedrijf voorlopig weinig tekenen van herstel ziet, is Sun Microsystems niet van plan om nog meer werknemers te ontslaan.

Sun heeft zichzelf altijd op de borst geklopt vanwege het feit dat het nooit iemand gedwongen heeft ontslagen. Vorig jaar oktober moest het echter noodgedwongen met die traditie breken. Een reorganisatie was noodzakelijk door de economische neergang en de onderneming schrapte 3900 banen.
 
Wat betreft Suns president-directeur Ed Zander was dat voor het eerst en voor het laatst. Al moet hij toegeven dat de vooruitzichten nog steeds niet rooskleurig zijn. "Hoewel we volgend jaar ongetwijfeld groei zullen boeken, maar dat komt dan vooral doordat de cijfers worden vergeleken met het afgelopen jaar en dat is zo enorm slecht geweest dat de groei niet meer dan logisch is", aldus Zander. Hij zei met geen mogelijkheid te kunnen voorspellen wanneer Sun weer terug is in de dubbele groeicijfers die het de voorbije jaren steeds wist te boeken.
 
Overigens benadrukte Zander dat in één onderdeel van Sun nooit banen zijn geschrapt, ook niet bij de reorganisatie van oktober. Hij doelde op de afdeling onderzoek & ontwikkeling. Sun heeft steeds het beleid gehad zo'n 10 procent van de omzet te steken in onderzoek en ontwikkeling en dat streven blijft gehandhaafd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-22T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.