Bell Labs verpulvert record data-overdracht

Bell Labs zegt dat het zowel qua afstand als qua snelheid een nieuw record heeft gevestigd voor data-transport over lange-afstands telecomnetwerken.

Volgens Bell Labs, de R&D-arm van Lucent, is het erin geslaagd 2,56 terabits data per seconde te versturen over een afstand van 2500 mijl (ruim vierduizend kilometer). Het vorige record was 1,6 terabits per seconde over een afstand van 1250 mijl. Een terabit is iets meer dan een biljoen (een miljoen keer een miljoen) bits.
 
Het nieuwe record werd gevestigd door veertig gigabits-per-seconde data te versturen over 64 afzonderlijke kanalen via een glasvezelkabel. Daarbij werd 'dense wave division multiplexing' toegepast. Dat is een technologie waarmee providers grotere brokken data door een enkele draad van optische glasvezel kunnen persen. De enorme toename van capaciteit en afstand werd bereikt door een nieuw code-schema dat Bell Labs speciaal heeft ontwikkeld voor hoge-capaciteits communicatie. Het schema kreeg de naam 'differential phase shift keying'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

DWDM staat niet voor "Dense Wave Division Multiplexing", maar voor "Dense Wavelength Devision Multiplexing".

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.