Micron meldt toename vraag geheugenchips

De Amerikaanse geheugenchipproducent Micron meldt dat de vraag naar geheugenchips toeneemt, zowel vanuit de pc- als de serverbranche.

Toch moest de onderneming over het tweede kwartaal een nettoverlies noteren van dertig miljoen dollar, op een omzet van 646 miljoen dollar. Op de persconferentie van Micron waren veel journalisten afgekomen, omdat werd verwacht dat het bedrijf zou melden dat het overeenstemming had bereikt over de overname van zijn Zuid-Koreaanse branchegenoot Hynix. Maar daarover werd niets meegedeeld.
 
Micron durft de toename van de vraag naar geheugenchips in de servermarkt nog niet te betitelen als een trend, maar zegt wél dat de vraag ook in het lopende kwartaal blijft stijgen. Dat zou kunnen wijzen op een herstel van de markt en dat lijkt goed nieuws voor bedrijven als IBM, HP, Compaq en Sun. In de pc-markt denkt Micron de stijgende vraag te danken te hebben aan de introductie van Windows XP, dat meer werkgeheugen vereist dan zijn voorgangers.
 
Micron meldt dat het zijn voorraad geheugenchips heeft teruggebracht naar een absoluut minimum-niveau. De grote voorraden van vorig jaar - niet alleen bij Micron, maar ook bij zijn concurrenten - leidden tot een marktoverschot en tot het kelderen van de prijzen. Met alle gevolgen vandien. De laatste maanden zijn de prijzen van een aantal geheugenchips juist weer exorbitant gestegen, soms met wel 400 procent. Mede daardoor moest Apple vorige week de prijs van zijn iMacs verhogen. Bij de andere pc-fabrikanten worden de komende weken vergelijkbare prijsverhogingen verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.