McAfee.com vindt bod NAI onvoldoende

Het bod dat Network Associates (NAI) vorige week uitbracht op de aandelen van McAfee.com, wordt door laatstgenoemde onderneming van de hand gewezen.

Een speciale commissie die was samengesteld door de raad van bestuur van McAfee.com heeft het bod van NAI op de keper bekeken en als 'financieel onvoldoende' gekwalificeerd. De particuliere bezitters van McAfee-aandelen werd door NAI 0,675 aandeel Network Associates geboden voor elk aandeel McAfee dat zij bezitten. Dat kwam ten tijde van het bod, een week geleden, neer op 18,64 dollar per aandeel.
 
Network Associates bezit al 75 procent van McAfee.com, dat in 1999 naar de beurs werd gebracht, maar wil de overige 25 procent terug om McAfee.com en Network Associates weer samen te voegen. Deze strategie heeft NAI al bij meer zelfstandige bedrijfsonderdelen toegepast.
 
De bestuurscommissie heeft haar negatieve oordeel gebaseerd op een advies van zakenbank Morgan Stanley, dat de overname vanuit een financieel oogpunt tekort vond schieten. Morgan Stanley fungeerde als onafhankelijk financieel adviseur. Het bod van NAI zou de langetermijnwaarde van McAfee.com als een zelfstandig bedrijf ernstig onderschatten en te weinig oog hebben voor de unieke marktpositie van het bedrijf en de zakelijke kansen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.