'Dienstendivisie HP presteert slecht'

De dienstendivisie van Hewlett-Packard heeft te kampen met tegenvallende omzetten en winstcijfers, blijkt uit een uitgelekte memo van divisiebaas Ann Livermore.

Het memo is verzonden op 18 maart, curieus genoeg een dag voor de grote stemming over de fusie met Compaq, en lekte dit weekend uit. Livermore schrijft onder meer dat de orders voor HP's technologiediensten in het lopende kwartaal 'zeer slap' zijn en noemt dat een 'reden voor bezorgdheid'.
 
Een slecht functionerende dienstendivisie zou een grote impact hebben op het resultaat van HP. Vorig jaar was de divisie verantwoordelijk voor 17 procent van de omzet. Bovendien was in deze afdeling sprake van 6 procent groei, waar de 'kroonjuwelen' computersystemen en printing & imaging een terugval noteerden.
 
Een woordvoerster van HP reageert luchtig op het uitgelekte memo. Het is volgens haar een routine dat Livermore halverwege het kwartaal haar medewerkers 'op scherp wil zetten' met het doorgeven van een soort 'tussenstand'. HP ziet geen enkele aanleiding om een winst- of omzetwaarschuwing uit te vaardigen.
 
De financiële markt lijkt daar anders over te denken, want de koers van HP daalde vrijdagmiddag op Wallstreet met bijna 2 procent tot 18,15 dollar. Ook de aandelen Compaq daalden, met ruim 1 procent tot 10,65 dollar. Daarmee is de overname van Compaq opeens een stuk goedkoper geworden. Met de fusie is tegen de huidige koersen nog 'slechts' 19,5 miljard dollar gemoeid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.