Toenemende onkosten rond HP/Compaq-deal

De slag om de HP/Compaq-fusie heeft de 'strijdende' partijen gezamenlijk ongeveer 232 miljoen dollar aan vergoedingen gekost.

Dit heeft The Wall Street Journal berekend. Het meeste geld werd uitgegeven aan vergoedingen voor investeringsbanken en aan paginagrote advertenties, waarmee aandeelhouders over de streep moesten worden getrokken. Volgens de zakenkrant is er al langer sprake van oplopende kosten als het gaat om het winnen van volmachten. Maar in het geval van de HP/Compaq-strijd zijn alle staande records gebroken.
 
Volgens de berekeningen heeft Hewlett-Packard het grootste bedrag aan onder meer vergoedingen en advertentiekosten op tafel gelegd, namelijk 150 miljoen dollar. Compaq schat zijn onkosten op rond de vijftig miljoen dollar. Walter Hewlett tenslotte heeft 32 miljoen dollar uit het William R. Hewlett Revocable Trust Fund gehaald om zijn oppositie tegen de deal te kunnen financieren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.