Microsoft corrigeert boekhoud-'foutje'

Microsoft heeft een fout in zijn boekhouding voor de afgelopen twee kwartalen ontdekt en gewijzigd. Het betreft in totaal twee miljard dollar aan nog niet verdiende omzet, zoals aanbetalingen voor later te leveren producten of diensten.

Microsoft zegt dat het 914 miljoen dollar onverdiende omzet te weinig heeft opgevoerd voor zijn eerste fiscale kwartaal dat op 31 september 2001 eindigde. De tweede periode, die eindigde op 31 december, is per abuis met 1,104 miljard dollar omzet teveel geboekt. Dat bedrag - voorheen onverdiende omzet - had in het voorgaande kwartaal opgevoerd moeten worden als daadwerkelijke omzet.
 
Woordvoerders van het bedrijf stellen dat deze twee fouten elkaar ongeveer opheffen. De softwareleverancier verwacht dan ook niet dat de foutcorrectie de nettowaarde van zijn balans wijzigt.
 
Het bedrijf heeft de wijzigingen gisteren doorgevoerd, zo blijkt uit ingdiende documenten bij de SEC. Die Amerikaanse beurswaakhond kijkt de laatste maanden, sinds de Enron-affaire, bijzonder kritisch naar de boekhouding van grote ondernemingen en voert ook concrete onderzoeken uit. Daaronder bevinden zich it- en telecombedrijven, zoals CA, Cisco en Network Associates (NAI).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.