Ciena voert grootste ontslagronde door

Ciena gaat zijn personeelsbestand met nog eens 650 medewerkers, ofwel 22 procent van zijn totale medewerkerkorps, inkrimpen.

Daarmee brengt de Amerikaanse producent van telecomapparatuur de totale sanering over de afgelopen zes maanden op veertienhonderd ontslagen, ongeveer 40 procent van zijn totale personeelsbestand. Ciena hoopt met de laatste ontslagronde een jaarlijkse besparing te bereiken van tussen de 145 en 155 miljoen dollar. Net zoals zijn concurrenten heeft het concern nog steeds last van de forse tegenwind in de telecomsector.
 
Om de ontslagen en fabriekssluitingen te kunnen financieren, neemt Ciena over het fiscaal tweede kwartaal, dat eindigt op 30 april, een herstructureringslast van tussen de 325 en 340 miljoen dollar.
 
Ciena hoopt via de vergaande kostenbesparingen weer winstgevend te worden, maar het bedrijf wilde niet aangeven wanneer die omslag wordt verwacht. Analisten houden het er voorlopig op dat Ciena pas weer tegen het einde van 2003 of het begin van 2004 winst gaat maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.