Overname Sonera door Telia definitief rond

De acquisitie van het Finse telecomconcern Sonera door zijn Zweedse branchegenoot Telia is in kannen en kruiken.

De overname wordt gefinancierd met 7,4 miljard euro in aandelen. Via een aandelenruil krijgen de aandeelhouders van Telia een belang van 64 procent in het nieuwe telecomconcern.
 
Afgelopen maandag werd al bekend dat beide bedrijven in gesprek waren over 'vergaande samenwerking'.
Beide telecombrijven zijn op dit moment nog (semi-)staatsbedrijven. De Finse overheid bezit 53 procent van Sonera en de Zweedse overheid heeft een meerderheidsbelang van 71 procent in Telia.
 
Door de overname ontstaat een telecomconcern met een jaaromzet van gezamenlijk ongeveer 8,5 miljard euro en een marktwaarde van ruim negentien miljard euro. Sonera heeft meer dan 2,3 mobiele abonnees en beheert meer dan 770 duizend vaste lijnen. Daarnaast bezit het een glasvezelnetwerk dat van Rusland naar de Verenigde Staten loopt. In 2001 noteerde het bedrijf een omzet van 2,18 miljard euro, 6 procent meer dan het jaar ervoor.
 
Telia boekte over 2001 een omzet van 6,28 miljard euro, eveneens 6 procent meer dan in 2000. Het bedrijf bedient meer dan 4,5 miljoen mobiele abonnees in Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland en beheert meer dan zes miljoen vaste lijnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.