Dram-producenten voeren productie op

De Zuid-Koreaanse geheugenchipproducenten voeren de productie op met het oog op een herstel van de sector.

Dit meldt de Korea Times. Samsung verwacht dat de vraag naar geheugenchips dit jaar met 40 tot 45 procent zal toenemen, en dat zijn totale dram-productie dit jaar met 50 procent zal stijgen. Samsung is van plan de productie van zijn 128 Mb dram's dit jaar op te voeren met 62,5 procent. Tegelijkertijd wil 's werelds grootste geheugenchipconcern de fabricage van 256 Mb dram's opvoeren met 40 tot 50 procent.
 
Ook 's werelds op twee na grootste geheugenchipproducent, het Zuid-Koreaanse Hynix, gaat de productie van 128 Mb dram's opvoeren, en wel met 63 procent. Zoals bekend is Hynix op dit moment in gesprek met het Amerikaanse Micron over een eventueel samengaan.
 
De toenemende vraag naar dram's is al terug te vinden in de gestegen prijzen. Behalve dat er sprake is van een langzaam wereldwijd herstel van de sector, is een reden voor de stijgende vraag naar drams de hogere geheugencapaciteit die Microsofts XP besturingssysteem vraagt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Als dat dan maar niet te lang duurt.....
Liever gisteren als vandaag!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.