Network Associates onderwerp Sec-onderzoek

De Amerikaanse beurswaakhond Sec is een onderzoek gestart naar de boekhoudpraktijken van Network Associates (NAI) onder het vorige management.

Volgens de leverancier van antivirus- en beveiligingssoftware heeft de Securities and Ecxchange Commission niet aangeven waar het onderzoek zich exact op richt. Maar de periode betreft het fiscaal jaar 2000, het jaar waarin de toenmalige ceo William Larson en twee van zijn topmanagementcollega's ontslag namen na een serie boekhoudkundige vaagheden. Daardoor werd pas later duidelijk dat NAI dat jaar in het rood was beland.
 
Vertegenwoordigers van Network Associates hebben verklaard volledig te zullen meewerken aan het Sec-onderzoek. Bovendien wordt de geplande overname van het resterende 26 procent-belang inspin offMacAfee.comvoor onbepaalde tijd uitgesteld. McAfee heeft het bod van NAI eerder deze week overigens afgewimpeld, omdat het 'niet voldoende' zou zijn.
 
De Sec is na het Enron-debakel inmiddels zeer actief in het onderzoeken van de boekhouding van beursgenoteerde ondernemingen. In de ict-sector kregen onlangs ook het noodlijdende Global Crossing en Computer Associates bezoek van de beurswaakhond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.