Wellicht nieuwe ontslagronde bij EMC

EMC overweegt een nieuwe ontslagronde door te voeren vanwege de aanhoudend kwakkelende vraag dataopslag-hardware.

Dit blijkt uit berichten in The Wall Street Journal. Vorig jaar schrapte de nummer 1 leverancier van dataopslag-systemen al vierduizend banen. Daardoor komt het totale personeelsbestand medio dit jaar op negentienduizend medewerkers.
 
Maar analisten hebben al gezegd dat dit waarschijnlijk niet genoeg voor EMC is om weer winstgevend te worden, zoals voor de tweede helft van dit jaar was voorspeld. Zij verwachten dat daarvoor het ontslag nodig is van nog eens 10 procent van het personeel, ofwel negentienhonderd mensen.
 
EMC wilde de mogelijke nieuwe ontslagronde niet bevestigen. In januari had het bedrijf nog voorspeld dat de vraag naar zijn producten zou aantrekken met het oog op het herstel van de Amerikaanse economie. Daardoor zou EMC in de helft van 2002 weer een positief winstcijfer kunnen schrijven. Maar in zijn jaarrapport wijst het dataopslag-concern erop dat onderzoeken 'aantonen dat de it-budgetten wellicht nog verder worden gereduceerd' vergeleken met 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.