Microsoft drukt serverconcurrentie dood

Een Novell-vertegenwoordiger beschuldigt Microsoft ervan dat het zijn positie misbruikte om de internet-serversoftware-concurrentie uit de markt te drukken.

Volgens Novell-cto Carl Ledbetter onthield Microsoft belangrijke informatie aan de concurrentie, waardoor deze niet in staat was zijn serversoftware goed te laten werken met het Windows-besturingssysteem. Bovendien heeft Microsoft volgens Ledbetter zijn meest recente server-besturingssysteem zo ontworpen, dat het alleen goed overweg kan met Windows.
 
De technisch manager van Novell is de achtste in een reeks van getuigen die zijn opgeroepen door de negen Amerikaanse staten die zich tegen de deal van Microsoft met het Amerikaanse ministerie van Justitie blijven verzetten.
 
In zijn verweer plaatste Microsoft-advocaat Michael Lacovara vraagtekens bij de motieven van Novell. Daarbij verwees hij onder meer naar een e-mail, waarin Novell de mogelijkheid zou besperken om via de antitrustzaak druk uit te oefenen op Microsoft, zodat de softwarereus eerder geneigd zou zijn Novell-software in zijn programma's op te nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.