Sap benadrukt noodzaak softwarestandaarden

Softwareproducenten moet zich meer richten op het leveren van componenten in plaats van op een complete reeks van complexe softwareproducten.

Dit hield ceo en mede-oprichter Hasso Plattner van Sap zijn gehoor voor, tijdens de JavaOne-conferentie in San Franscisco. "Het softwareterrein is zo omvangrijk geworden dat geen enkel bedrijf meer alles alleen kan doen." En hij refereerde daarbij onder meer aan de strategie van Oracle, die zijn klanten vrijwel alle software levert: variërend van databases tot boekhoudkundige software. "We kunnen niet alles in één fles gieten, in één systeem."
 
Volgens Plattner is de tijd rijp dat de software-industrie een aantal breed gedragen standaarden invoert, waardoor een grote groep uiteenlopende softwareleveranciers in staat wordt gesteld onderdelen te ontwikkelen voor nieuwe, complexe softwaresystemen. "Onze industrie zal de komende twintig jaar niet overleven met applicaties die alleen door een paar grote softwarebedrijven worden gebouwd."
 
Sap en Oracle zijn een paar van de softwaregrootmachten die Java - Sun Microsystems software programmeringstaal - ondersteunen als een standaard, omdat het vrijwel op elk computersysteem kan draaien. Daartegenover staat softwaregigant Microsoft dat met .Net zijn eigen koers vaart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

"Het is trendy om tegen Microsoft te schoppen"
Ja, het is ook trendy om tegen Singh Varma en mijnheer Mumdhi te schoppen. Waarom?
Omdat wetsovertreders traditioneel gezien pek en veren krijgen. Bovendien is het goed te zien dat anderen Microsoft niet meer laten wegkomen met opleggen van 'standaards' die helemaal niet standaard zijn: ik voorzie je graag van een lijstje als je benieuwd bent welke protocollen allemaal gebastaardiseerd zijn door Microsoft.
Het is voor mij dan ook een verademing te horen dat alle Britse gemeenten, de gehele Chinese regering en voor een deel de Duitse Bundestag overgaan op open software, zoals Linux. Dat garandeert op termijn ook lagere prijzen en een betere onderhandelingspositie en zal anderen dwingen hun protocol-conformiteit te heroverwegen.

Beste Steven,
Hoezo trappen tegen Microsoft? Waar lees je dat in dit artikel? Of interpreteer je 'eigen koers' als trappen? Hm, je lijkt mij (dan) erg gevoelig/allergisch.
Verder stelt noch Marten noch Plattner dat Sap exclusief J2EE kiest. Dus waar je dat vandaan haalt, is mij OOK niet duidelijk.
Natuurlijk zal een grote softwareleverancier als SAP zich niet binden aan één enkele technologie. Het kiest juist voor meerdere (alternatieven). Dit met uitzondering van eenkennige (kun je posi EN nega opvatten) bedrijven als Sun Microsystems.
Jasper Bakker, Computable

Beste Marten,
Het is trendy om tegen Microsoft te schoppen (waarschijnlijk gebruik je daarbij een Outlook- of Word- programma, omdat die tenslotte het best werken), maar je slaat de plank flink mis als je stelt dat SAP exclusief kiest voor de J2EE technologie van Sun.
SAP kiest noch voor de door SUN voorgeschreven Java-standaard, noch voor de als open standaard gepresenteerde .NET-technologie van Microsoft.
zie bijvoorbeeld op: http://www.microsoft.com/germany/ms/sap/news/news_ger_int478398.htm
voor meer informatie hierover.
steven rijpkema

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.